Berlin'de "Mersin'den İzlenimler" Sergisi Açıldı
Berlin'de "Mersin'den İzlenimler" Sergisi AçıldıSergide, Mersin fotoğrafların yanı sıra ressam Rey Alaybeyoğlu'nun 15 resmi yer alıyor. Serginin açılışına, Tempelhof-Schönerberg Belediye Başkanı Yardımcısı Dieter Happel, Mersin-Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat, Tempelhof-Schöneberg Belediyesi Yabancılar Sorumlusu Gün Tank, Mersin'den gelen kadın dernekleri temsilcileri ve Berlin-Mersin Derneği üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Happel, burada yaptığı konuşmada, Berlin'de 170 binden fazla Türkün yaşamasına rağmen insanların Türkiye hakkında yine de çok az bilgiye sahip olduklarını, bu tür sergilerin merak uyandırdığını ve karşılıklı tanımaya vesile oluşturduğunu belirtti. Bu etkinlik vesilesi ile Mersin ile ilgilendiğini ve Mersin'de 300 günün güneşli geçtiğini, bu şehrin narenciye bahçelerine ve Türkiye'nin ikinci büyük limanına sahip olduğunu öğrendiğini, böylelikle yeni bilgiler edindiğini ifade eden Happel, Mezitli ile Berlin Tempelhof-Schöneberg ilçelerinde bulunan 2 okul arasında ortak ilişkilerin kurulmasının söz konusu olduğunu kaydetti. Kolat, bu etkinliğin iki belediye arasında uzun yıllar sürebilecek bir kardeş kent projesinin ilk adımı olduğunu belirterek, Almanya ve Türkiye'de kardeş şehir olan 83 kentin bulunduğunu, Tempelhof-Schönerberg ile Mersin-Mezitli belediyelerinin de 84'üncüsü olabileceğini ifade etti. TGD olarak bu yılın sonunda ya da gelecek yılın başında tüm bu kardeş kentleri Berlin'e davet ederek bir araya getirmeyi planladıklarını ifade eden Kolat, böylelikle bu kardeş kentlerin kendi deneyimlerini paylaşabilecek bir ortamı sağlamak istediklerini kaydetti. Mersin ve Mezitli'de düzenlenen çeşitli etkinlikleri anlatan Yıldırım da çeşitli ülkelerden Mezitli ile kardeş şehir olmak için bir çok talep aldıklarını, ancak Tempelhof-Schöneberg belediyesi tarafından aldıkları davetin, çok önemsedikleri farklı bir yanı bulunduğunu, kökleri tarihin derinliklerinde olan Türk-Alman dostluğunun herkesin bildiği bir gerçek olduğunu belirtti. Türkiye'nin AB'ye girmesinden yana olduklarını ifade eden Yıldırım, "Ancak Türkiye'ye AB üyeliği konusunda ayrıcalıklı davranılmasını istemiyoruz. AB'nin onurlu bir üyesi olmak istiyoruz. Türkiye bunu hak ediyor" diye konuştu. Alaybeyoğlu da bu sergiye "Hayat, renkleri ile güzeldir" adını verdiğini ve resimleri Mersin'de bir köyde yaptığını söyledi.
zubeyde varol kristoffersen
zubeyde varol kristoffersen - June 01 2013 01:08:27

canim arkadasimmm muhtesemsin tablolarin kadar