Alman Konuklardan İŞTAR'a ziyaret
Alman Konuklardan İŞTAR'a ziyaretBir dizi temaslarda bulunmak amacıyla Almanya’dan Mersin’e gelen Berlin-Mersin Dostluk Derneği üyelerinden oluşan bir heyet, Akdeniz Belediyesi İştar Kadın Danışmanlık Merkezi’ni ziyaret etti. Kurumun faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi alan Alman konuklar, kadınlara hizmet vermek amacıyla kurulan merkezin önemli bir misyon yüklendiğini vurguladı. Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve kadınlara avukat, psikolog ve sosyolog gözetiminde hukuki, psikolojik, sosyal ve aile içi iletişim konularında rehberlik hizmeti sunan ‘İştar Kadın Danışmanlık Merkezi’ faaliyetlerini sürdürüyor. Bugüne dek birçok kadına çeşitli konularda hizmet sunan merkez, uluslar arası alanda da ilgi çekmeye devam ediyor. Merkezi son ziyaret edenler, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mersin’e gelen Berlin-Mersin Dostluk Derneği üyelerinden oluşan bir heyet oldu. Berlin-Mersin Dostluk Derneği Başkanı Rudi Blom, Zeliha Blom, Editha Kindzorra, Astrid Landero Alvarado ve Tanja Blom’dan oluşan Alman heyete, Mersin-Berlin Dostluk Derneği Başkanı Adil Alaybeyoğlu ile dernek üyesi Aziz Akgül de eşlik etti. Alman konukları, Kadın Akdeniz Belediye Başkanı Basın Danışmanı Kerem Türk, Danışmanlık Merkezi Proje Koordinatörü Sosyolog Ahmet Gegez, Merkez Koordinatörü Besime Gülhan Yağ ile kadınlara hukuki, sosyal, ekonomik ve psikolojik hizmetler sunan kurum çalışanları karşıladı. Heyet üyeleri ilk olarak, Basın Danışmanı Kerem Türk’ten, Akdeniz Belediyesi’nin yönetim yapısı, proje ve hizmetleri ile birimlerin faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Heyet, belediyenin özellikle sokak çocukları, kadınlar, doğanın ve çevrenin korunması, geri dönüşüm, gençlerin ve çocukların spora yönlendirilmesi ve sosyal, kültürel ve eğitim alanında hayata geçirilen projelerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Berlin’de, farklı derneklerin bir araya gelerek oluşturduğu bir platformun başkanlığını yapan Astrid Landero Alvarado ise, özellikle göçmen kadınlara hizmet verdiklerini söyledi. Göçmenlerin yaşadığı en büyük sorunun uyum ve meslek olduğuna dikkat çeken Alvarado, bu zorlukları yaşayanlar için projeler geliştirerek hayatlarını kolaylaştırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Derneklerin kuruluş amaçları hakkında kısa bir açıklama yapan Mersin-Berlin Dostluk Derneği Başkanı Adil Alaybeyoğlu ise, temel hedeflerinin, ırkçı, milliyetçi duygu ve anlayışları yıkıp, farklı dil, din ve kültürden insanın tanışmasını sağlamak olduğunu anlattı. Bu sayede sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamda ikili projeler geliştirebilmenin önünün de açıldığını kaydeden Alaybeyoğlu, İştar Kadın Danışmanlık Merkezi’nin kentte ilk olduğuna işaret etti, merkezin başarısının, Mersin-Berlin arasındaki ikili ilişkilerin gelişmesine katkı sunacağını söyledi. Merkez Koordinatörü Besime Gülhan Yağ ise, kadınların, özellikle geri kalmış toplumlarda ikinci sınıf muamelesi gördüğünü, kadınların adeta varlık savaşı verdiğini anlattı. Yağ, “İşte özellikle bu kadınlarımızın başarısı, sadece ulusal değil, uluslar arası boyutlarda geliştirdikleri dayanışma kültürü ile mümkündür. Bu nedenle de Türk, Kürt, Alman, Arap, kim olursa olsun tüm kadınlar, erkek egemenlikli topluma karşı ortak bir dayanışma sergilemelidir” diye konuştu. Alman heyetin ziyareti, İştar Kadın Danışmanlık Merkezi’nde bulunan sosyoloji, psikoloji ve hukuk birimleri hakkında yetkililerden bilgi almaları ve ardından sıcak bir ortamda geçen sohbetleriyle sürdü. Merkezin bahçe duvarlarına yapılan farklı çizimleri de beğeniyle inceleyen Alman konuklar, bu çizimlerin yanında hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.
Pay To Write Essays
Pay To Write Essays - February 17 2018 14:38:53

college essay breakdown <a href="http://essays.store">essays</a> essays [url=http://essays.store]essay mill[/url]

Quick Loans