MerLin 15.gün Berlin Çalışmalarımız
MerLin 15.gün Berlin Çalışmalarımız-Saat 15.00de Tempelhof eski Hava alanı ziyaret edildi.Burada bizlere Kreuzberg Semt Komitesinden Mimar Ümit Bayan Hava alanı hakkında bilgiler verdi.Eski bir hava alanı olduğu,şu anda hizmet vermediği.470 hektarlık bir alanı kapsadığı,çok uzun süreden beri kullanılmadığı için ,içinde küçük hobi bahçelerinin olduğu,halkın piknik alanı ve gezinti alanı olarak ve bazı etkinliklerin yapıldığı alan olarak kullanıldığı bir yer olduğu,ancak Hükümetin bu alanın 80 hektarlık bölümünün imara açılması planladığı ve Başka bir semptte ise Hobi bahcelerinin kaldırılmasını istediği için 25.05.2014 Avrupa Parlemantosu Seçimlerinin olduğu gün halk olamasın gidileceğinin bilgisini verdi..... Saat 10.00 da Schöneberg SPD Kadın Kolları Başkanı ile grüşüldü.Bu görüşmede Kadın Kolları Başkanını Kadın üyelerin seçtiği,partinin büyük yükünün kadınların üzerinde olduğu ,Kadın Kollarının parti çalışmalarıda Finans olmadığı için zorladıklarını ,iler ki dönemlerde Mersin’e gelmek istediklerini ve ilişkileri geliştirmek istediklerini vurguladılar..