MerLin projemiz Tanıtımı Basın Toplantımız
MerLin projemiz Tanıtımı Basın Toplantımız 2010 yıl ortalarında Mezitli- Tempelhof –Schöneberg iki şehrin Belediye Başkanları ile Derneklerimizin yaptığı ön görüşme sonrası; 2011 mayıs ayında derneklerimizin organizasyon sonucu Berlin de Belediye başkanları bir araya geldiler. Aynı süreç içerisinde Yine iki ilçemizde gençlere yönelik olarak’da okul kardeşliği düşüncemiz üzerine okullarla karşılıklı görüşülerek İçel Anadolu lisesi ile Carl-Zeiss Oberschule okullarının kardeş okul olmalarına karar verildi. 2012 yılında kardeşlik çerçevesinde eylül ayında İçel Anadolu lisesinden 20 öğrenci-öğretmen,Mezitli Belediye Başkanı ve mecli üyelerinden oluşan 30 kişi ve Derneğimizden 5 kişilik bir heyet Berlin de bir araya gelerek kardeşlik protokollari karşılıklı imzalandı. 2013 Mayıs ayında Berlin’den kardeş okul Carl-Zeiss-Oberschule İçel Anadolu lisesi ve derneğimizin davetlisi olarak bir hafta kentimizde kaldılar.Haziran ayında kardeş belediye Tempelhof -Schöneberg Belediye Başkanı Bayan Angelika Schötler ve yanındaki Siyasi Partilerin Gurup Başkanları ile Meclis Başkanının bulunduğu heyet güneş festivaline Mezitli Belediyemiz ve Derneğimiz davetlisi olarak kentimize geldiler. 2013 yılı Mart ayında iki dernek olarak Grundtvig 50+hayat Boyu öğrenme proğramı Çerçevesinde Gönüllü Çalışma Projemiz’’ MerLin’’i hazırladık ve Gönüllü çalışma projemiz ulusal ajanslarda kabul edildi. MerLin Projemiz çerçevesinde 6 şar kişilik iki gurup olarak gönüllü çalışma yapmak üzere ilk önce 28.04.-19.05.2014 Pazartesi tarihin de Berlin de olmak üzere 21 er gün olmak üzere karşılıklı ziyaret ve çalışa gerçekleştirilecek.Berlin den Gelecek Heyet ise Ekim ayında Mersin de olacaklar,Derneğimiz ve Mezitli Belediyemizin ortak misafirleri olarak ‘’yerel yönetimlerde yurttaşların ve sivil toplum örgütlerinin,demokratik süreçe Katılımı nasıl olmaktadır?’’konularında 3 hafta çalışmaları birlikte yapacağız. Projemizin temel konusu;Demokratik Avrupanın gelişimi için önemli olan ana soru vatandaşlar ve sivil örgütlerin her iki toplumda da yerel siyasete nasıl katılabildiğidir?. “ Yurttaşlar ve Sivil Toplum Örgütleri Yerel Politikaya Nasıl Katılabilir? Yerel politikayla ve Türkiye Almanya işbirliğini derinleştirmeyle ilgilenen 50 yaş üstü 12 katılımcı her iki derneğin günlük çalışmalarına katılarak bir fikir edinme şansı bulacaktır. üç haftalık bir gönüllü çalışma ile yerel ortaklarla toplantı yaparak, üyelerin toplantılarına katılarak,Belediye ile çalışmalara katılarak, haber bültenleri ve web siteleri gibi yardımcı materyallerden yararlanarak bu derneklerin normal faaliyetlerine entegre olacaklardır. Gönüllüler demokrasinin yerel yapılarını keşfedecekler, Örtüşen ve ayrışan konuları ortaya çıkartacaklardır.