Güneş Festivali'nde Kardeş Kentimiz Tempelhof-Schöneberg'ten Konuklarımız Var.
Güneş Festivali'nde Kardeş Kentimiz Tempelhof-Schöneberg'ten Konuklarımız Var.Freundschaftsverein Berlin-Mersin Dernek Başkanı Rudi Blom ve Mersin– Berlin Dostluk Derneği Başkanı Adil Alaybeyoğlu Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım’ı makamında ziyaret etti. Freundschaftsverein Berlin - Mersin Derneği Almanya’dan 24 Mayıs’ta İçel Anadolu Lisesi’ne ve Haziran ayında Mezitli Belediyesi’ne yapacakları ziyaret öncesi ön görüşme niteliği taşıyan ziyarette iki kardeş kentin daha çok kültürel faaliyeti paylaşma konuları görüşüldü. Mersin– Berlin Dostluk Derneği Başkanı Adil Alaybeyoğlu “24 Mayıs’ta İçel Anadolu Lisesi’ni Almanya’dan bir haftalığına, yirmi kişilik öğrenci heyeti ziyaret edecekler. Onların programı üzerine bir değerlendirme yapmak ve Haziran ayında da kardeş kentimiz Tempelhof-Schöneberg’den gelecek olan on bir kişilik bir heyetin Mezitli Belediyesini ziyareti konusunda değerlendirme yapmak için başkanımızı ziyaret ettik” dedi. Ziyaret hakkında açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım; ”Kardeş şehir olmak bizim için önemliydi, bunu Almanya’da da ifade etmiştim. İlk kardeş şehrimiz Tempelhof-Schöneberg. Karşılıklı kültür alış verişlerimiz, gelişlerimiz, gidişlerimiz olacak, geçen yıl biz bu görevimizi yerine getirmiştik. Konuklarımızı da Haziran ayı içerisinde, Soli Güneş Festivali’nde ağırlayacağız. İçel Anadolu Lisesi geçen yıl Almanya’ya gitmişti, kardeş okul kapsamında, şimdi onlar Mezitli’ye gelecekler, onlara da ev sahipliği yapacağız. Böylece hem tatil, hem kültür alış verişi olacak, onları bekliyoruz. Konuklarımızı kentimizde görmekten memnun olacağız” dedi.

Harika! Harika! 100% [1 Oy]
Çok İyi Çok İyi 0% [Oylanmamış]